MOCIÓ EUPV: VOLEM TV3 PER LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

Moció d’urgència que Salvador García de la Mota, portaveu i regidor d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Mislata, en ús de les atribucions que li confereix el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals (aprovat per Real Decret 2568/1986, de 28 de novembre) presenta per al seu debat i aprovació si s’escau, en el proper Ple a celebrar.

EXPOSICIÓ DE  MOTIUS

Des del darrer dijous 17 de febrer han cessat les emissions de TV3 al País Valencià en entrar en vigor la modificació de la Llei Valenciana de l’Audiovisual, que imposa sancions de 60.000€ cada 15 dies d’emissió.

Ens trobem davant d’un altre atac a la llengua dels valencians per part de l’Executiu de la Generalitat Valenciana amb aquesta persecució a les emissions de TV3 i a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que està patint des de fa anys l’assetjament del govern autonòmic (PP). Es tracta d’un atac a la llibertat d’expressió, opinió i informació, la qual cosa suposa un retrocés en drets culturals i socials al País Valencià.

Acció Cultural fou l’entitat cívica que impulsà la creació de Canal 9. També, des del 1989, fou la que empentà l’arribada de Canal 9 a Catalunya. Mes tard, el govern català facilità la recepció de Canal 9 a Catalunya durant dos anys, mentre esperava tancar un acord de reciprocitat amb la Generalitat Valenciana. Aquest acord fou rebutjat pel Molt Honorable Francesc Camps i es continuà la persecució de TV3.

És per tot açò que EUPV Mislata proposa  la següent

PRESA D’ACORDS

Primer.- El Ple de l’Ajuntament de Mislata acorda instar al Consell Valencià la reapertura immediata de les emissions de TV3.

Segon.- El Ple de l’Ajuntament de Mislata acorda instar al Consell a arribar a un acord amb la Generalitat de Catalunya perquè als dos territoris es puguen rebre les emissions de ambdós cadenes públiques.

Tercer.- El Ple de l’Ajuntament de Mislata acorda instar al Govern Central al recolzament de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de Televisió sense Fronteres.

Quart.- El Ple de l’Ajuntament de Mislata  acorda transmetre el contingut d’aquesta moció al Consell Valencià, a les Síndics i Síndiques dels Grups de Les Corts Valencianes, al Govern Central, a la Plataforma “Sense senyal” i a ACPV.

Cinqué.- El Ple de l’Ajuntament de Mislata  acorda transmetre el contingut d’aquesta moció als mitjans de comunicació institucional (periòdic i ràdio Canal 25, webs municipals), així com fer-la arribar als mitjans de comunicació del nostre àmbit nacional com ara els diaris Levante-EMV, Las Provincias, així com a El País, El Mundo, El Punt… perquè se’n facen ressò.

Mislata, 23 de Febrer de 2011

Salvador García de la Mota

Portaveu EUPV Mislata

Anuncis

Quant a mislataroja

Informatiu digital independent i d'esquerres de Mislata
Aquesta entrada ha esta publicada en Cultura, General, Televisió. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s