EUPV DE MISLATA HA SIGNAT EL MANIFEST DE L’ANOMENAT PACTE SOCIAL QUE RECLAMA UNA SANITAT PÚBLICA AMB GESTIÓ PÚBLICA

EUPV DE MISLATA HA SIGNAT EL MANIFEST DE L’ANOMENAT PACTE SOCIAL QUE RECLAMA UNA SANITAT PÚBLICA AMB GESTIÓ PÚBLICA AMB LA COORDINADORA D’ASSOCIACIONS VEÏNALS, SINDICATS DE CLASSE, PARTITS POLÍTICS I ALTRES ENTITATS DE LA LOCALITAT…

Roda de premsa al Centre Turia de MislataEl regidor d’EUPV, Salvador García de la Mota, ha signat en representació d’EUPV Mislata aquest Manifest perquè en ell s’arrepleguen tres elements bàsics que han estat sempre presents en les posicions polítiques d’EUPV respecte a la Sanitat Pública i la gestió pública de l’ex Hospital Militar Vázquez Bernabeu.

En primer lloc, EUPV ha deixat clar en aquesta convocatòria per a la firma del Manifest que, encara que hi ha matisos o posicions divergents, això no evita que EUPV considere prioritari la Unitat d’Acció sobre allò més important.

La segona reivindicació -originària i principal- per a EUPV radica en la defensa de l’ex Hospital Militar com a autèntic Hospital dins de la xarxa sanitària pública i, òbviament, de gestió pública. Insistim en això perquè, com a organització política amb representació institucional a Mislata, tenim l’obligació ètica de no confondre la ciutadania amb ambigüitats calculades, car EUPV, ha defensat i s’ha situat sempre, inequívocament, en la mateixa posició i, no obstant això, res no ens ha impedit estar presents en totes i cadascuna de les concentracions i/o manifestacions, malgrat que alguns dels seus lemes ens hagen paregut contradictoris.

Amb la mateixa claredat hem de dir que no compartim la confusió entre la concepció d’allò polític i la visió partidista. Ens expliquem: ens preocupa, i no poc, aqueixa actitud primària en què hi ha un biaix contra tota mena de ‘polítiques’ i ‘polítics’. I ens dol, perquè un país sense polítics ni partits acaba sent sempre past del feixisme.

Tot açò permet també, des del respecte a la formulació dels eslògans de pancarta, expressar la nostra opinió: des d’EUPV afirmem que no acceptem la gestió privada de l’Hospital de Manises per a un hospital que està construït amb els diners de tots i totes els valencians/anes. Més encara: no es pot confondre la solidaritat dels usuaris/àries de l’àrea 23 amb l’eixida de Mislata d’aquesta i, en concret, de l’Hospital de Manises. Altrament dit, reivindiquem que l’ex Hospital Militar continue sent un vertader Hospital de referència per a Mislata, però també reivindiquem solidàriament l’Hospital de Manises com a hospital per a la sanitat pública i de gestió pública.

 

MANIFIESTO POR LA SANIDAD DE MISLATA

Mislata con 48,786 S.I.P. medicas registradas, tienen el derecho a recibir una sanidad digna. Actualmente desde que se ha materializado nuestra inclusión en el área sanitaria del Hospital de Manises (Área 23) de gestión privada, la sanidad en Mislata ha sufrido una degradación tal, que calificamos de denigrante para los/as usuarios/as y que ha terminado siendo una mera transacción económica por la que el ciudadano de Mislata se ha convertido en un cheque al portador para la concesión privada del Hospital de Manises, pasando a tener recortados sus derechos sanitarios, siendo considerados ciudadanos de segunda.

El hospital Vázquez Bernabéu representa en estos mementos el ejemplo más claro de una política sanitaria demostrada ineficaz que sufrimos ros vecinos de Mislata, puesto que pese a su necesidad, desprecia una serie de recursos de infraestructuras y de personal totalmente necesarios para esta población y que no esta siendo tenida en cuenta, dejando en papel mojado las palabras del actual Conseller de Sanitat a Manuel Cervera, cuando dijo que “La población de Mislata tendrá una especial atención en el hospital militar” o lo que es todavía peor, dejando en entredicho las palabras del propio President de la Generalitat Sr. Camps, cuando decía ” Haremos del hospital Vázquez Bernabéu un hospital de referencia para toda España”. Promesas a fecha de hoy incumplidas y que no pueden demorarse más en su ejecución,

DENUNCIAMOS

  • Las continuas reducciones de personal.
  • El grave deterioro de las infraestructuras, hasta el extremo de haber estado sin agua potable, sin calefacción, con plagas de roedores, cucarachas etc.
  • El desmantelamiento de servicias coma Laboratorio de Analíticas, Quirófanos Resonancias Ecografías etc.
  • Citas en consultas médicas de especialidades que se demoran a 4 meses ó 6 si se trata de servicios de rehabilitación.

Los firmantes de este pacto social hacemos nuestras las reivindicaciones de la Coordinadora de AAVV de Mislata, y EXIGIMOS por tanto a la Conselleria de sanidad:

  1. Respeto a Ios/as usuarios/as de la sanidad publica y un trato humano a los/as pacientes que destierre la concepción de moneda de cambio que somos ahora.
  2. La restitución del servicio sanitario de Urgencias de primaria al Ambulatorio de donde fueron eliminado.
  3. La puesta en marcha inmediata de unas Urgencias Médicas Hospitalarias con servicio de Pediatría y la implantación de un servicio de planificación familiar.
  4. La transformación del ex Hospital Militar en Hospital de Referencia para la población de Mislata en una sanidad púbica de gestión publica y mientras se adecua el ex Hospital Militar ser atendidos por el Hospital La Fe o por el Hospital General por su proximidad.
  5. La salida de la población de Mislata del Departamento de Salud de Manises, por demostrarse este ineficaz.

Anuncis

Quant a mislataroja

Informatiu digital independent i d'esquerres de Mislata
Aquesta entrada ha esta publicada en Sanitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s