MISLATA: TERCERA MANIFESTACIÓ PER LA SANITAT PÚBLICA I APROVACIÓ DE LA MOCIÓ D’URGÈNCIA EN PLE

TERCERA MANIFESTACIÓ PER LA SANITAT I LECTURA EN PLE COM A MOCIÓ D’URGÈNCIA DEL MANIFEST SIGNAT PER LA MAJORIA SOCIAL DE MISLATA

Amb seguritat que la nostra primera autoritat no s’imaginava que anava a imitar, estrafer o pegar-li la volta a la Història en assumpte tan seriós com és el de la sanitat per al seu poble. En efecte, si el rei francés Enric (a) l’hugonot es convertí al catolicisme amb la seua cèlebre frase, que fins fa pocs anys tot escolanet aprenia com a suprema argumentació de l’oportunitat o oportunisme, per raons d’Estat –perdó, de municipi- Emmanuel Corredera ha degut pensar que si París valia una missa,  “Mislata ben val una pancarta”.

O una manifestació. Després de més d’un any de negar-se a anar davant de la seua ciutadania en defensa de una sanitat pública i de gestió pública, ha bastat la proximitat de les Eleccions Locals (i alguna que altra enquesta, de pas) perquè com a Saulo de Tarso en acabant de la caiguda del cavall li haja arribat la llum.

Lliçons de la Història, estimada membresia!

(NOTA DE AR)

El Ple Ordinari d’ahir 24 de febrer ve precedit per la tercera manifestació convocada per la Coordinadora Veïnal de Mislata i després de la firma del Pacte per la Sanitat Pública a Mislata. En la concentració de la Plaça de la Constitució i davant de l’edifici de la Casa de la Vila (Ajuntament) el portaveu de la Coordinadora Veïnal invità les persones assistents a què assistiren al Ple que minuts després tindria lloc al Saló de Plens. El dit portaveu comunicava que, a pesar de no estar en l’Ordre del Dia del Ple, s’anava a presentar una Moció amb caràcter d’urgència que la Corporació anava a aprovar per unanimitat, com així succeí després d’un intens debat sobre aquest tema.

El portaveu d’EUPV inicià el torn d’intervencions explicant les raons per les quals el seu Grup Polític d’EUPV i ell mateix en nom de la seua Direcció Local firmaren l’esmentat acord. Salvador García de la Mota (EUPV) explicà que la posició històrica ha sigut la defensa d’una Sanitat Pública i de gestió pública i, en concret, respecte a l’ex hospital militar Vázquez Bernabéu, la conversió d’aquest en un hospital de referència i, per tant, amb equipament i dotacions adequades a Mislata i a les poblacions del seu entorn.

El portaveu d’EUPV expressà que, malgrat d’algunes discrepàncies en el contingut del document, -legitimes, per un altre costat, en la seua redacció- EUPV considerava, d’una banda, la força de la unitat d’acció i, d’una altra, enfront del concepte de la salut/sanitat com a negoci,  la defensa de la salut pública de la ciutadania mislatera. Un dret aquest inalienable que ens marca la drecera que hem de seguir.

Així mateix, Salvador García es reafirmà en la reivindicació originària i principal de la defensa d’EUPV de l’ex Hospital Militar com a autèntic Hospital dins de la xarxa sanitària pública i, òbviament, de gestió pública i aclaria que, si EUPV insisteix en això és perquè, com a organització política seriosa i honesta, té –tenim- l’obligació ètica de no confondre amb ambigüitats calculades. Per això, hem defensat des de sempre la mateixa posició i, no obstant això, aquest fet no ens ha impedit estar presents en totes i cadascuna de les concentracions i/o manifestacions.

Això ens permet també, -afirmava Salvador García (EUPV)- des del respecte a la formulació dels eslògans de pancarta, dir la nostra. No hem de caure en la trampa o parany de confondre la gestió privada de l’hospital de Manises -més que insuficient i insatisfactòria- amb el rebuig frontal a un hospital que és de tots els valencians i valencianes.

Més encara: Segons la nostra opinió, l’eixida de Mislata de l’Àrea i de l’Hospital de Manises no pot prevaldre sobre la solidaritat del conjunt d’usuaris/àries de l’Àrea. Dit d’una altra forma, reivindiquem que l’ex Hospital Militar continue sent un vertader hospital, però també reivindiquem l’Hospital de Manises com a hospital per a la sanitat pública amb gestió pública, perquè s’ha pagat amb els diners de tots els valencians i valencianes.

 

Representants polítics

El regidor d’EUPV aconsellava la visita a la pàgina Web de l’Hospital de Manises,  (www.hospitalmanises.es/carta.php), i indicava que s’hi podrien comprovar dues coses molt rellevants: la primera, que els encarregats de la dita pàgina no han estat llestos per a actualitzar-la, perquè encara mostra els pobles inclosos en l’Àrea des d’un principi on no es contemplava Mislata. Si ja era negoci sense Mislata, què no ho serà ara! I no obstant això, quin tracte s’està donant a la ciutadania! La segona, en la mencionada pàgina web es reprodueix un diagrama en què queda patent el finançament públic, la propietat pública i el control públic (és un dir) però… la prestació privada de l’Hospital de Manises!!!

Salvador García (EUPV) en un moment de la seua intervenció es dirigí a l’Alcalde Manuel Corredera per a indicar-li que no es pot servir dos amos alhora. “No és acceptable ni creïble” -indicà García de la Mota (EUPV)- “que vosté Sr. Alcalde estiga manifestant-se junt amb els veïns i veïnes de Mislata i, al mateix temps, reste callat davant dels atacs en premsa dels responsables de la gestió de l’Hospital de Manises i de l’Hospital Vázquez Bernabeu que no sols posen en dubte les reivindicacions i les queixes de la ciutadania de Mislata, sinó que a vosté el deixen, com a primera autoritat, desautoritzat; en conseqüència, només li queda, per dignitat, acceptar la meua proposta i demanar junt amb mi i EUPV la dimissió d’aquests dos (ir)responsables”.

Per tot això, i atés que el Manifest proposat des de la Coordinadora Veïnal, és coincident en allò d’essencial amb la posició i reivindicacions històriques d’Esquerra Unida del País Valencià, és per això que hem firmat dit Manifest i continuarem recolzant les reivindicacions de la Sanitat Pública, la Gestió Pública i que l’Hospital Vázquez Bernabéu siga un vertader Hospital, de referència per a Mislata i Àrea d’influència.

Anuncis

Quant a mislataroja

Informatiu digital independent i d'esquerres de Mislata
Aquesta entrada ha esta publicada en Educació, Sanitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s