MISLATA EN EL HIT PARADE DE LA DESOCUPACIÓ A LA COMARCA DE L’HORTA

Mislata és la ciutat amb el més que dubtós mèrit de ser la que compta amb una major taxa de desocupació i atur de la Comarca, tant en relació al nombre de habitants com a la població activa, a més d’ocupar també el titular del rànquing en allò que suposa augment de desocupació/pèrdua de llocs de treball al mes de Març. Sembla, però, que aquestes dades no preocupen gens ni mica a l’alcalde Corredera i el seu equip de govern (PP). Corredera està més ocupat a respondre les propostes del candidat socialista per tal de fer-ne burleta o de reinterpretar sentències de manera grollera i acomodatícia, que no de demanar estudi rigorós tant a l’Agència de Desenrotllament Local de Mislata com ara a Servicis Socials (en realitat, hauria de ser a l’Àrea de Benestar Social, que es troba molt lluny de ser una Àrea desplegada amb els diversos Departaments i servicis interconnexionats).

 

I, mentrestant, Corredera no sap/no dóna resposta a les preguntes que Salvador García de la Mota ha anat realitzant al llarg d’aquest manat corporatiu respecte de un tema tan sensible en una situació de crisis generalitzada que afecta també –i greument- la població mislatera.

 

Per escrit i oralment Salvador García, regidor d’EUPV, com recordareu, estimada membresia, ha demanat infructuosament la informació del tema i la resposta rònega, més aviat nul·la, l’hem oferida a bastament en AR. Per començar l’ADL respongué amb una falta de criteri magnificent. No s’han preocupat d’avançar les dades que des de Mislata estant haurien de ser els primers a conéixer, estudiar, quantificar, organitzar… per trams d’edat, parats i parades de llarga duració, recerca de primera ocupació, per qualificació professional, assenyalant la perspectiva de gènere, la qualitat i tipus de contractació, les branques de producció, els sectors productius, el treball immigrant, etc… i fins i tot alguna dada per aproximada que fóra del dit treball negre o submergit… 

És per això que en el context que ens trobem de crisi i manca organitzada de resposta social, allò primer que hauria de calfar el cap dels nostres muníceps hauria de ser les polítiques actives d’ocupació amb els sindicats de classe y representatius, el teixit i associacions de comerciants, empresaris i autònoms, la creació del Consell Econòmic i Social, la recerca dels nous jaciments d’ocupació de caire social, de què està tan necessitada Mislata, per tal de superar socialment, a través de la redistribució del pressupost, les bones intencions i la caritat. Es tracta que Corredera i els seus (i seues) entenguen que allò que pertoca es justícia social, redistributiva i no meres subvencions o tractament diferents se siga o no de la casa. Clientelisme, nepotisme i amiguisme junt a la precarietat del treball temporal son eines fosques, que poc orgull poden fer sentir tant als que ho practiquen com a les persones que han de patir-les, perquè no poden fer altrament.

 

Però –tornem a posar-hi l’èmfasi- açò és assumpte que a Corredera no li lleva la son. Ni fred ni calor. Esperem que la societat de Mislata s’alce contra la narcosi paralitzant i entenga de veres que una altra Mislata sí és possible i per la ruta de la vertadera esquerra. Pel camí del vot valuós. Vot a l’alternativa que res no té a veure amb les servituds del vot pretesament “útil”. Apel·lem, doncs a la consciència i memòria de les treballadores i treballadors a /de Mislata. I apel·lem a tot aquell segment de la societat que encara no ha tingut la possibilitat de trobar una primera ocupació, mentre veu que els pares perden la seua ocupació i passen a engrossir la llarga llista i marxa dels aturats i aturades.  

 

(NOTA D’MR)

HORTANOTICIES

La comarca supera los 83.000 desempleados aunque 14 localidades reducen el número de parados en marzo

Última actualización 08/04/2011@19:51:24 GMT+1
Un total de 895 nuevos desempleados elevan la cifra de parados de l’Horta a la cifra de 83.642 parados, según los datos del Servef consultados por Hortanoticias.com. Esta cifra supone un nuevo hito histórico –nunca se había superado la cifra de 83.000 parados- evidenciando que la ansiada recuperación económica sigue aparcada una mes más.

Anuncis

Quant a mislataroja

Informatiu digital independent i d'esquerres de Mislata
Aquesta entrada ha esta publicada en Administració Pública. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s