ACTE DE L’ÀREA DE LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ AFECTIVO-SEXUAL (ALEAS) DEL COL·LECTIU D’EUPV MISLATA. DOCUMENTA (I).

Javier Ojeda Melián, candidat d’EUPV Mislata; Carlos Martínez, responsable d’ALEAS d’EUPV; PalomaLópez, candidata d’EUPV Mislata; Pau Ramírez, candidat d’EUPV Mislata; Miguel Gelardo, Jovesd’EUPV i Javier Adeva, responsable d’ALEAS de Mislata, a la seu del col·lectiu en finalitzar l’acte

Com estava previst, tingué lloc l’acte de l’Àrea d’ALEAS del col·lectiu de Joves d’EUPV Mislata.  Amb una mica de retard, ja que Carles Martínez i Miquel Gelardo arribaven d’una altra reunió de treball al Col·lectiu LAMBDA de la ciutat de València. I amb el fet que la nostra companya Esther López Barceló, Coordinadora de l’Àrea Federal de Joves, havia patit una indisposició molt severa la nit anterior, havia estat hospitalitzada i, per tant, havíem de lamentar la seua forçosa absència, la qual cosa s’encarregà d’explicar Javier Adeva, que presentà l’acte, com a responsable d’ALEAS a Mislata.

Tot i que el disseny de l’acte havia de culminar amb l’actuació musical del nostre company Javier Ojeda Melián amb un repertori de cançons de creació personal, s’hagué de modificar l’ordre de l’acte i, al capdavall, fou el nostre jove cantautor l’encarregat de fer arribar els primers escalfors a la nodrida assistència.

Ficats en farina, la intervenció més llarga, estructurada i que alçà un bon estol d’aplaudiments correspongué a Carles Martínez, que es dedicà a esbrinar els retalls dels drets socials de la joventut en l’actual context de crisi. Retall que, fins i tot, palesà en les lleis de l’Estat que des del 2004 havien avançat el desplegament legal de les polítiques d’igualtat. En aqueix sentit Carles Martínez explicà com totes les polítiques actives per avançar i desplegar la igualtat efectiva i real havien suposat passar de la visió de la ‘negociació’ individual a la negociació col·lectiva, si més no, en l’àmbit laboral.

Més enllà de referències casuístiques als entrebancs de la vida quotidiana de la joventut per poder palesar la seua opció en llibertat -hetero, gay, bisexual, lesbiana o transsexual- la seua diserció palesà que només se’n pot eixir de la crisi econòmica, però també social i de valors, per l’esquerra. Carles Martínez hi fou ben clar: només hi ha una eixida social amb l’avanç de l’esquerra alternativa que nosaltres representem. I afegia que en la crisi de valors, l’ascensió del PP no era quelcom gratuït. El seu discurs aconseguí el clímax en tocar el País Valencià i el paper del PP en l’educació i, per un costat, el retall d’ajudes i, per altre, el paper creixent de la jerarquia eclesiàstica; més en concret, el paper jugat per l’Arquebisbat de València en el tema de l’Educació per la Ciutadania. Fins i tot, Carles Martínez al·ludí al paper de manipulació ideològica/lingüística de paraules com ara gay i l’atac de qualsevol disciplina que fera referència a l’LGTB o als programes educatius d’intervenció sexual. Respecte d’això, recordà com l’Arquebisbat ha llançat el seu mateix programa de contravalors culturals i, fins i tot, acientífics pel que fa a l’Educació Secundaria Obligatòria (ESO) per als centres catòlics concertats o privats, però també per a aquells centres públics que ‘lliurement’ s’hi vulguen adherir. En contraposició a això, remarcà elogiosament els cursos de formació i els consells recolzats per la Generalitat de Catalunya, pioners en el treball de sensibilització de la referència LGTB en el món de l’educació.

Carles Martínez agraí l’oportunitat que oferia el col·lectiu de Mislata per a aquest pas importantíssim de visibilització del tema, justament en temps de campanya, quan molts altres col·lectius i partits que es diuen d’esquerra ho silencien o ho deixen en segon pla, conscients o pel mer fet de la dinàmica del treball electoral que els arrossega.        

(NOTA D’MR)

Carlos Martinez: “sólo hay una salida social con el avance en el conjunto de la izquierda alternativa que nosotros representamos”

Anuncis

Quant a mislataroja

Informatiu digital independent i d'esquerres de Mislata
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s