L’ASSEMBLEA DEL 15-M ARRIBA A MISLATA (I)

 

La nostra històrica companya Oreto Vidal (a l’esquerra i duent el manifest) entusiasta

La decisió de descentralització de l’esperit o moviment del 15-M ha permès que, pel que fa a la nostra comarca, haja arribat a despertar del somni; això sí, després de les Eleccions, l’experiència de joves i no tan joves amb una sèrie de propostes, moltes de les quals són, ara com ara, voluntarisme crític o recerca de plantejaments cíclics i que ja eren a la revolta de Maig del 68. Coincidències i diferencies que historiadors, sociòlegs i politòlegs s’encarregaran de remarcar. 

Nosaltres saludem la frescor d’una joventut que no es resigna i que crida a l’indignació. Dit això, hem de valorar que la majoria de les propostes del seu decàleg fa anys que EUPV malda per dur-les a les institucions, perquè al carrer ja ho hem fet abastament. Un a un tots els punts –o manaments– del decàleg són, fil per randa, elements que acosten Democràcia real ya! al nucli ideològic i polític de la nostra organització.

Dit això, no volem patrimonialitzar en absolut un moviment ric, complex i heterogeni que, de més a més, desconfia dels partits polítics tradicionals i dels sindicats, siguen o no de classe. Nosaltres, des d’EUPV estem convençuts/udes que bona part del Moviment 15-M va a evolucionar amb els seus temps i contradiccions pròpies per tal d’avançar en una línia que respectem i, en bona mesura, compartim.

No afegim més a allò que els nostres dirigents han dit sense cap ombra: des de Cayo Lara, Gaspar Llamazares, Enrique de Santiago, Marga Sanz… Fet i fet reproduïm la proposta que Cayo Lara ha fet en el sentit que la nostra organització ofereix els instruments per a dur les iniciatives a aquelles institucions on tenim presència. Allò que també ha fet la nostra companya Marga Sanz en nom del Grup a Les Corts d’EUPV, com la membresia pot llegir més avall.

Una primera mesura consisteix en allò que venim reclamant durant anys i coincideix amb l’esperit del 15-M: eliminació de la barrera del 5% per a entrar a Les Corts per ser antidemocràtica i la més elevada de l’Estat espanyol. I pel que fa a Mislata, esperem que la joventut que s’hi acull, defenga un element que enriqueix la plataforma, assemblea, decàleg o com, des d’ara, es vullga anomenar

Un punt que els/les nostres joves, simpatitzants, votants o amb adscripció EUPV reivindiquen per a l’Assemblea de Mislata del 15-M és de caire èticopolític al qual són/som molt sensibles en raó de l’experiència local pròpia. Des de fa anys hi ha una mena de corrupció pitjor encara que la corrupció política. Ens estem referint a la lacra del transfuguisme que en major o menor mesura hem patit els diversos partits amb presència al consistori actual però també, no oblidem que aquesta plaga també ha afectat partits que sota diverses sigles s’han presentat a Mislata.

De moment no donarem noms, perquè el fenomen del ‘transfuguisme’ els transcendeix. I tot el món sap de què estem parlant. És inacceptable que un partit que porta trànsfugues en la seua llista electoral vullga ser creïble i, de més a més, considere que les eleccions puguen llevar la taca del transfuguisme. Aqueixa condició -la de qui traïciona el seu partit per anar-se’n amb l’escó a un altre- hauria d’inhabilitar el trànsfuga i el mateix partit que accepta el transfuguisme. Més encara: una llei que permeta açò, permet la barata i tripijoc -cambalache i trapicheo en expressiu castellà-, per tant, tolera tot un seguit de comportaments polítics que, al capdavall, vicien la visió i les actituds de la societat mateixa.  

(NOTA D’AR)

 

L’ASSEMBLEA DEL 15-M ARRIBA A MISLATA (II)

Les assemblees a Mislata es celebren els dimarts i divendres a les 20 hores i els diumenges a les 19 hores. Des de les 18:30 es realitza el treball de les distintes comissions, activitats i la preparació de les mateixes assemblees. 

http://es-la.facebook.com/pages/AsambleaMislata/122481814500682

 

Anuncis

Quant a mislataroja

Informatiu digital independent i d'esquerres de Mislata
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s