CONSTITUCIÓ DE LA NOVA CORPORACIÓ DE MISLATA

SALVADOR GARCIA DE LA MOTA (EUPV): “La ciutadania de Mislata ha confirmat en les urnes un canvi després de 10 anys de govern de la dreta iniciat com a conseqüència del transfuguisme polític. Per això el meu agraïment personal i el de la nostra organització als mislaters i les mislateres que han sabut respondre al nou cicle polític i social que hui comença.

SALVADOR GARCVÍA DE LA MOTA: “saludem el moviment 15-M a Mislata, indignats i indignades i el seu delaleg de propostes o manifest per tal de aprofundir el concepte de Democràcia, que per a nosaltres totes i tots hauria de ser el començament d’una autentica democràcia mes real y participativa”.

 El sábado 11 de junio a las 12 de la mañana, el representante de Esquerra Unida en el consistorio municipal prometió el cargo utilizando la fórmula incluida a continuación, que fue acogida con total normalidad por el más de centenar de personas que ocupaba el salón de plenos y el exterior, no así el juramente de Manuel Corredera que fue abucheado y silbado o el de Gloria Alonso que desde el público le recordaron su trayectoria política:

“ Per imperatiu legal, promet complir fidelment les obligacions del càrrec de regidor de la corporació Local de Mislata, amb lleialtat al rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat, defendre la llengua pròpia dels valencians i valencianes i l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana”.

Destacamos de este formula de promesa, por un lado, la referencia al “imperativo legal” pues somos en EUPV somos partidarios de un modelo de estado republicano, federal, solidario y laico y, por otro, el compromiso de nuestra organización con Escola Valenciana respecto de la defensa de la enseñanza del valencià y en valencià, como respuesta al ataque que supone la filosofía educativa del Conseller Font  de Mora.

Destaquen allò de “imperatiu legal”, per ser ferm partidari d’un model d’estat republicà, federal, solidari i laic.

Posteriormente, después de la elección del alcalde, cada grupo político del consistorio votó a su portavoz, exceptuando al PP que fue el propio ex alcalde Manuel Corredera quien renunció a ser votado por su grupo para optar a la alcaldía. Salvador García de la Mota, tras prometer por imperativo legal fue el primero en intervenir dirigiéndose al público con estas palabras en valenciano:

Señor alcalde, regidores i regidors, autoritats,  ciutadania de Mislata:

Mil quatre-cents huitanta-cinc ciutadans  i ciutadanes  han delegat en aquest regidor  la responsabilitat de continuar amb la força, la capacitat i la empenta de l’esquerra transformadora per a exercir nítidament des de l’esquerra una oposició raonable, constructiva i al’hora / exigent.

Responsabilitat que assumisc des de l’experiència de l’acció quotidiana i ininterrompuda primer des del PC i en acabant d’EUPV a l’Ajuntament des del començament mateix de la Democràcia.

La ciutadania de Mislata haconfirmat en les urnes un canvi després de 10 anys de govern de la dreta iniciat com a conseqüència del transfuguisme polític. Per això el meu agraïment personal i el de la nostra organització als mislaters i les mislateres que han sabut respondre al nou cicle polític i social que hui comença.

Les actuacions i presa de decisions d’aquest regidor han representat i continuarán representant sols als/es votants que han confiat el seu vot a Esquerra Unida del País Valencià, sinó també aquelles persones que ara com ara no ens han votat, han deixat de votar-nos -o s’han abstingut- com a conseqüència del desencant de l’esquerra.

En aquest sentit saludem l’anomenat moviment 15-M indignats /i indignades i el seu delaleg de propostes o manifest per tal de aprofundir el concepte de Democràcia, que per a nosaltres totes i tots hauria de ser el començament d’una autentica democràcia mes real y participativa.

La ciutadania de Mislata  ha de saber sense embut que m’enorgulleix continuar treballant en aquest manat corporatiu amb la mateixa coherència programàtica i honestedat política que s’ha treballat fins ara en el nostre Grup. Per això avançe conseqüentment, que és la meua voluntat continuar representant l’espai del valencianisme polític de l’esquerra.

Per a nosaltres el temps de reflexió s’ha esgotat. És l’hora de treballar i assumir cada u/una i cada grup la seua responsabilitat amb Mislata. Assumir i complir les promeses realitzades a la ciutadania de Mislata, ciutat que e’ns ha otorgat de nou la confiança, la  responsabilitat i honor de representar-la institucionalment.

Per això, en nom de les companyes i companys que han confiat en mi, reitere que en esta nova etapa de majoria absoluta del PSOE faré una oposició raonable, constructiva i exigent,des de l’esquerra transformadora,i dels valors alternatius.

No voldria, però finalitzar la meua intervenció sense traslladar- en nom de la meua organització i en el meu propi la salutació protocol·lària que correspon al nou alcalde de Mislata, En Carles Fernández Bielsa.

Moltes gràcies a totes i tots.

Tras la intervención del portavoz de EUPV siguieron las intervenciones de PP y PSOE, finalizando con su discurso el Nuevo alcalde de Mislata Carlos Fernández Bielsa.

 Finalmente, como colofón de una jornada intensa de trabajo institucional, el concejal de EUPV junto a un nutrido número de miembros del Consejo Político Local, afiliados/as, simpatizantes y votantes compartieron y escucharon las propuestas de los representantes de la asamblea del 15 M de Mislata sentados frente a las puertas del Ayuntamiento.

 

Anuncis

Quant a mislataroja

Informatiu digital independent i d'esquerres de Mislata
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s