EUPV DENUNCIA QUE LA CONSELLERÍA NO HA ARREGLAT ELS COL·LEGIS DE MISLATA

SALVADOR GARCIA 03El regidor d’EUPV Mislata, Salvador García, afirma que “açò no es pot quedar en una nota de premsa de denúncia, és necessari que les AMPAS i tota la ciutadania de Mislata facen visible la seua indignació. Som conscients de la campanya de debilitament de l’escola pública i del caos en els Pressupostos de la Generalitat, però no pensàvem que la incompetència i la falta de responsabilitat del PP arribara tan lluny.”

Dues serveis tancades i un tercer en ús deficient en el CP L’Almassil és part de l’Informe que els tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament enviaren a la Consellería d’Educació en el mes d’abril per aprocedir a la seua reparació abans de l’inici del curs en el mes de setembre. El cost d’aquesta reparació -que correspon a la Conselleria- ha suposat una inversió de quasi 28.000 € que ha avançat l’Ajuntament per a començar el curs escolar amb tots els serveis en funcionament.
En la Comissió Informativa d’Urbanisme el portaveu d’EUPV demanà explicacions al voltant d’aquests temes, arranjaments i reparacions de les instal·lacions educatives, davant la falta d’informació de l’Equip de Govern del PSOE. Preguntats els tècnics ens trobem que a dos mesos de l’obertura del nou curs escolar encara no se sabia amb exactitud quins reparacions faria l’Ajuntament i quins la Generalitat, dubtes provocats pels canvis en la normativa de competències de la Reforma Local del PP i per la falta de pressupost pel balafiament comès per la Generalitat.
Davant aquesta situació, per falta de temps i malgrat les reclamacions presentades per la direcció del Centre Escolar i de la nota emesa per l’ajuntament de Mislata el passat 17 d’abril, la Conselleria d’Educació ha mantingut el silenci per resposta i ha obligat ‘de facto’ a l’Ajuntament a avançar els diners i fer-se càrrec d’aquestes obres, que en el cas del CP L’Almassil han sigut dues cambres de bany, i la reparació completa d’un tercer suposant un cost no previst de 28.000 euros.
Un altre dels casos que resulten de primera necessitat es refereix a la instal·lació d’un ascensor en el Col·legi Públic Ausiàs March que compta amb alumnes de mobilitat reduïda. Aquestes obres es començaren però a l’inici de curs ens trobem amb el buit de l’ascensor; l’equipament i la seua engegada no se sap encara quan s’efectuarà.
Amb els nous canvis i assignació de professorat, hi ha persones la diversitat funcional de les quals obliga al col·legi de destinació a disposar de cambres de bany adaptades, i ens temem que davant aquesta nova incidència la Generalitat done novament la callada per resposta, i force a l’Ajuntament a gastar uns diners no pressupostats.
En el Ple del mes de Julio es ratificà als components del nou Consell Escolar Municipal. És desig d’EUPV, que en aquesta nova etapa o marxa, se solucione la qüestió del finançament de les obres dels Col·legis Públics i que la posada en funcionament de les instal·lacions educatives en unes condicions dignes, siga una de les tasques prioritàries d’aquest nou Consell Escolar i que al uníson faça arribar la protesta de tota la Comunitat Educativa de Mislata a la Generalitat.

Mislata, 10 Setembre 2014

Más información: Salvador García de la Mota: Concejal EUPV Mislata

647 47 99 50 – 96 399 11 38

Anuncis

Quant a mislataroja

Informatiu digital independent i d'esquerres de Mislata
Aquesta entrada ha esta publicada en Educació, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s