EUPV EXIGEIX A L’ALCALDE DE MISLATA L’ENGEGADA DE LES 26 HABITATGES DE PROPIETAT MUNICIPAL PER A ATENDRE LA DEMANDA SOCIAL

Salvador García (EUPV): “Igual que altres ajuntaments estan arribant a acords amb la Generalitat i altres organismes per a realitzar una acció conjunta de lloguers d’habitatges para persones víctimes dels desnonaments, demanem a Bielsa que present un Pla Municipal d’Habitatge i que pose en circulació les 26 de propietat municipal”.

Les 26 habitatges de propietat municipal estan distribuïdes en diversos edificis de la població. Des d’EUPV portem anys reclamant, tant al PP com al PSOE, que es posen a la disposició de la ciutadania per a pal·liar les necessitats socials més urgents.

La nostra proposta és clara, EUPV ha apostat des de sempre per la realització de polítiques actives d’habitatge i ha suposat un dels nostres principals eixos de treball. Tant és així que des d’EUPV Mislata hem vingut reclamant en cadascun de les Programes Electorals per a Mislata el coneixement censal dels habitatges buits per a incentivar el lloguer amb una política municipal atractiva i dissuasòria: Atractiva per als sectors de la població joves o més febles econòmicament, i dissuasòria per als propietaris que van decidir mantenir un pis buit com a renda, mentre en temps de bonança la compra venda de pisos a Mislata era una realitat.

Hui aquest tema és molt més apressant quan ens veiem immersos en una situació de crisi –generada per la gran banca i els grans grups d’inversió- que el Govern local de Mislata haurà de tenir en compte en les seues actuacions, com una sèrie d’incentius perquè propietaris/as d’habitatges opten per un lloguer segur al marge del preu de mercat i contribuïsquen amb un preu més social a pal·liar la situació de les famílies.

Aquesta política que proposem és possible, doncs a Mislata compten en l’actualitat, a més dels habitatges de propietat municipal, amb un 18 % del parc immobiliari amb la porta tancada (3.500 habitatges).

A més a més, volem insistir que, malgrat tenir una població que s’acosta inexorablement als 50.000 habitants, amb un territori de 2,2 km2, la ciutat de Mislata està etiquetada amb unes dades d’identitat molt negatius en els anuaris estadístics en comparació d’altres ciutats de la seua grandària: manca d’espais lúdic o recreatius, d’infraestructura hotelera, de teixit industrial i amb un comerç abandonat a la seua sort, etc. En aquest sentit és un luxe que Mislata tinga pisos de propietat de l’Ajuntament buits i sense eixida, ni tan sols per a situacions d’emergència social o de violència de gènere.

Mislata hauria de plantejar-se la proposta que va realitzar EUPV en el seu Programa Electoral: la creació d’un Parc Públic d’Habitatges de Lloguer Social, propiciat pel mateix Ajuntament i d’acord amb altres administracions públiques i acords amb les entitats bancàries que s’han quedat amb els pisos hipotecats.

Mislata, 12 Novembre 2014

Anuncis

Quant a mislataroja

Informatiu digital independent i d'esquerres de Mislata
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s