Presentació

Amb il·lusió ix hui, dissabte 19 de febrer, el número 0 d’una nova experiència de diari digital a Mislata. No descobrirem cap Mediterrània si acceptem la premissa de la globalització mediàtica: anar des d’allò local a allò global. No som de cap manera pioners. Abans hi hagué Vivir en Mislata, de Juanjo Bellver i ara mateix Mislata News, d’Antonio Pérez. No nomenem, tanmateix, la propaganda institucional de l’Ajuntament de Mislata, per tal com només serveix per a que el PP faça ostentació d’ell mateix.

Els companys i les companyes que fem Mislata Roja volem remarcar un mínim de senyes d’identitat que defineixen la voluntat d’estil i de vida de Mislata Roja. Sens dubte, aquest mitjà digital flueix per un solc que abasta la definició i les sensibilitats de les esquerres. En aquest sentit, no pretén ser cap òrgan oficial ni restringir-se a la militància orgànica de cap partit esquerrà. Tanmateix, afirmem perquè ningú no puga dir que hi ha engany que la sensibilitat matriu pertany a l’esquerra dita transformadora o alternativa.

Sense prevalença, també afirmem que forma part dels nostres senyals identitaris la qüestió nacional i això significa, de bestreta que tot i valorar l’ús de qualsevol de les dues llengües oficials del País Valencià, Mislata Roja opta per la llengua pròpia com a vehicle preferent. No estranye, doncs, que el català de València, el nostre valencià, siga l’instrument de comunicació d’aquest diari digital, encara  que col·laboradors/ores podran expressar-se lliurement en la seua llengua pròpia, valencià o castellà.

Aquest número zero naix el mateix dia que es presenta a Madrid, ai, (i per què no simultàniament en d’altres capitals, com ara València?) una iniciativa ben interessant promoguda per intel·lectuals de les esquerres a l’Auditori Marcelino Camacho. Semblant iniciativa s’ha conformat amb una assemblea de presentació de Xarxa de Convergència Ciutadana amb intenció d’arrelar-se a cada poble, ciutat i barri de la geografia de l’Estat per tal de organitzar la lluita i mobilització  democràtiques front a l’auge de les polítiques neoliberals que amenacen l’anihilació de totes les conquestes socials aconseguides amb sang, suor i llàgrimes des que tornarem a la Democràcia i l’Estat de Dret.

Humilment, des de Mislata Roja estant, coincidim plenament amb el programa de mínims d’aquesta taula o mesa per a la convergència ciutadana: refús a les (contra)reformes laborals i de pensions; reforma fiscal progressiva o rebuig de les transaccions financeres especulatives de les bancs, entitats financeres i les grans empreses i estem a favor d’un vertader Pla d’empenta de la despesa social i austeritat de les diverses administracions.

Trobem, com els promotors de la iniciativa, que la Democràcia, la Justícia, el Medi Ambient o el Benestar són amenaçats no sols per la crisi mateixa sinó, més encara, per l’extorsió que s’exerceix sobre la població amb polítiques neoliberals ofensives i que vaticinen governs de dretes. I ens neguem als cants de sirena del govern que pretén desmobilitzar la ciutadania amb l’afirmació gratuïta que des de l’engany manté que no hi ha una altra eixida a la crisi.

Mislata Roja es compromet en la tasca urgent de contribuir a despertar la consciència de l’opinió pública del nostre poble, singularment, la de totes aquelles persones que des de les esquerres, les llibertats nacionals i l’ecologisme consideren que cal passar de la resignació a l’acció –i organització- ciutadana i plenament democràtica.

En conseqüència, fem una crida a la col·laboració amb articles, comentaris, suggeriments o crítiques i demanem una mirada benèvola per als primers números les insuficiències dels quals només milloraran amb el rodatge i l’ajuda dels lectors i lectores de Mislata Roja.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s